Лазерната корекция над 45 години


От около 45-годишна възраст зрението за близо, при почти всички хора, забележително намалява. Причината не се крие в някакъв зрителен дефект, а в съвсем естествения процес, свързан с възрастта, т.нар. пресбиопия (или старческо далекогледство). При този процес лещата на окото губи своята еластичност. Поради това то трудно фокусира на различни дистанции. Резултатът е замъглено зрение, особено на близки разстояния.

С висока прецизност, надеждност и сигурност ексимерният лазер в Очна болница „Бургас” моделира Вашата роговица и възвръща зрението на близо. Ако е необходимо друг зрителен дефект като късогледство, далекогледство или астигматизъм също може да бъде коригиран едновременно с пресбиопията.

Един от най-ефективните методи е т.нар монозрение - ексимерният лазер поделя работата между двете очи: едното се моделира за зрение надалеч, а другото за близо.

При пресбиопията окончателното подобрение на зрението настъпва по-бавно след няколко седмици. В зависимост от състоянието на човека, понякога при по-слаба светлина е възможна нуждата от очила за четене или за далеч.

Понякога прегледът може да покаже, че Вие сте по-подходящ за друга рефрактивна процедура – например имплантиране на вътреочни лещи. Нашият опит включва широк диапазон от рефрактивни процедури и заедно с Вас ще изберем най-доброто за Вашето зрение.