Лазерна корекция стъпка по стъпка

Търсенето на информация в нашият уебсайт означава, че пътят Ви към зрение без бариери вече е започнал. Какво да очаквате стъпка по стъпка до реализирането на Вашата мечта, ако изберете лазерна корекция на зрението в Очна болница „Бургас”?

От първата крачка до последния контролен преглед Вие ще бъдете заобиколени от екип от професионалисти, към които можете да се обърнете по всяко време. Ние ще направим преживяването възможно най-приятно, като сме до Вас през цялото време.


Стъпка 1: Запитване по телефон или e-mail

По телефон: Можете да отправяте запитвания във връзка с лазерната корекция или да запишете час за преглед на тел. 0893 888 555.

По e-mail: Използвайте нашата контактна форма, за да получите информацията, която Ви интересува. Можете да ни пишете или да запазите час и на info@eyelaser.bg.

На място в лазерния център ще Ви срещнем с наш квалифициран сътрудник, който ще Ви представи в детайли как протичат лазерните корекции в Очна болница „Бургас”.


Стъпка 2: Следва преглед за оценка на това дали сте подходящ за лазерна корекция.

Този преглед е изключително важна част от процеса на лазерната корекция - може да се каже, че диагностиката е половината от лазерната корекция. Затова нашият очен специалист ще Ви отдели около 2 часа.

След прегледа той ще е документирал и последния миниатюрен детайл, свързан с вашето зрение, за да сме сигурни, че сте (или не сте) подходящ кандидат за лазерна корекция на зрението. На база на резултатите от прегледа, както и на индивидуалните Ви нужди, свързани с Вашите ежедневни занимания и начин на живот, очният специалист, извършващ прегледа, ще определи най-подходящия метод за лазерна корекция. За да направи това заключение, Вие ще преминете през най-малко 10 изследвания на очите, а именно:

 • - рефрактометрия
 • - кератометрия
 • - тонометрия
 • - биомикроскопия
 • - изследване на зрителна острота с фороптер
 • - пахиметрия
 • - изследване на акомодацията
 • - предна оптична кохерентна томография (3D очен скенер)
 • - задна оптична кохерентна томография (3D очен скенер)
 • - топография на роговицата
 • - В-ехография (при нужда)
 • - ултразвукова биометрия (при нужда)

Разбирате, че Вашите очи ще бъдат подложени на пълен анализ, защото при лазерната корекция няма място за пропуск. Чрез ултрамодерната апаратура в Очна болница „Бургас” нашите офталмолози ще „виждат” всичко във Вашите очи.

За тези от Вас, които носят контактни лещи, е необходимо да знаете, че има ограничение за носенето им преди прегледа. Тъй като контактните лещи променят формата на роговицата, те могат да доведат до неправилни изчисления и недобри резултати. Затова преди прегледа за оценка на кандидатурата Ви за лазерна корекция ще Ви помолим да не носите:

 • - меки контактни лещи – 1 седмица преди прегледа;
 • - твърди контактни лещи – 2 седмици преди прегледа;
 • - торични контактни лещи – 1 седмица преди прегледа.

Ако след прегледа и разговора с лекаря желаете да споделите мисли, мнения, въпроси, притеснения, можете да го направите в комфортна и приятелска атмосфера.


Стъпка 3: Големият ден

В деня на лазерната корекция вашият лекар ще извърши окончателен преглед, за да провери за евентуални промени и да съотнесе получените данни с предходните

Всички резултати от многобройните изследвания чрез преносима карта памет се въвеждат от топографа (един от диагностичните апарати) в самия ексимерен лазер и същият се програмира за извършване на лазерната корекция.

През това време медицинската сестра ще Ви покани в помещението за лазерна корекция. Ще Ви настани удобно на специалното легло за извършване на лазерната процедура. Ще Ви постави упойка под формата на очни капки, за да не усещате никаква болка по време на лечението. Хирургът ще Ви позиционира под ексимерния лазер. Ще постави специално приспособление (инструмент), който ще държи клепачите Ви отворени по време на процедурата. Хирургът ще изисква от Вас да гледате в зелената точка над Вас. Следва същинската лазерна процедура.

Ако ви предстои LASIK, първата стъпка е оформянето на роговично капаче. То се прегъва назад , за да се открие зоната, в която ще попадат лазерните импулси. На база на данните от Вашите предварителни изследвания лазерът създава профил, който програмира лазерния лъч „да стреля” в точно определени точки. С всяко „стрелкане” лазерът изпарява миниатюрно количество тъкан от Вашата роговица и по този начин променя нейната форма, за да се постигне желаното зрение. След това капачето се връща обратно на мястото си. При SmartSurfACE отстраняването на епителя и корекцията на зрението се извършват от лазера едновременно в една стъпка.

Ексимерния лазер Schwind Amaris работи с такава свръхскорост, че намаля диоптрите за около 2 секунди за 1 диоптър, т.е. Вашата същинска лазерна корекция ще трае няколко седунди.

Още за това как работи лазерът Schwind Amaris и защо е лидер сред ексимерните лазери научете тук

След приключване на лазерната корекция, лекарят за последен път за деня ще погледне очите Ви, за да се убеди в успеха на крайния резултат. След процедурата ще Ви предложим кратка почивка в уютна и приятна атмосфера.

След LASIK ще получите специални очила, които ще свалите на следващия ден. Те ще предотвратят евентуален контакт, ако несъзнателно пожелаете да разтъркате или докоснете очите си. Ще получите и инструкции за следоперативно поведение.


Стъпка 4: Контролни прегледи

След SmartSurfACE: Контролни прегледи са на: 5-ти ден, на 1-ви месец, на 2-ри месец, на 3-ти месец и веднъж на всяка година.

След LASIK: Ще поискаме да Ви видим на следващия ден след процедурата. Контролните прегледи са на 1-ви ден, на 10-ти ден, на 1-ви месец, на 2-ри месец, на 3-ти месец и веднъж на всяка година